Proč PRO ZNOJMO?

autor: | 14. 9. 2022 | Články

V pátek 23. a sobotu 24. září 2022 dostaneme každý z nás jedinečnou příležitost ovlivnit směřování našeho města nejen na nejbližší čtyři roky, ale na dlouhá léta dopředu. Zde je osm důvodů, proč přijít k volbám a volit PRO ZNOJMO.

1. Oni přijdou. Co Vy?

Letos se nacházíme v extrémně vyhrocené a složité společenské a ekonomické situaci. Máme pochopení pro Vás, kteří s obavou vyhlížíte zimní měsíce a ceny energií. Proto jsme také souhlasili s balíčkem první pomoci a pomůžeme Vám v nejtěžších chvílích. Pro koho ale pochopení nemáme, jsou politici, kteří celoevropské krize s energiemi zneužívají a slibují v komunálních volbách nesmysly typu „Zastavíme zdražování“, „Dáme rozpočet na chudé“, „Zaplatíme všechny vaše účty“.

Vy víte, že to z úrovně města nejsou schopní splnit. Oni to vědí také. Ale neštítí se pro pár hlasů falešně lovit zoufalé spoluobčany a slibovat jim hory doly. A jsme přesvědčení, že tito voliči letos přijdou a takové politiky podpoří. Z čistého zoufalství a obav o svoji budoucnost. Teď je na nás, zda takové šíbry a slibotechny necháme řídit naše město, nebo postavíme hráz populismu. Chceme krizí projít s péčí o ty nejslabší, ale nikoliv s rozvratem městského rozpočtu.

2. Neslibujeme pečené holuby.

V komunální politice je tak jednoduché být za dobráka. Někdo slibuje zastavit zdražování, jiný dostavět obchvat. My se takovým slibům opravdu vyhýbáme. Nechceme každé čtyři roky slibovat nereálné bomby a potom se vymlouvat, proč to nešlo tentokrát. Víme, co zmůžeme, na co máme síly z úrovně města, nabízíme 80 zcela konkrétních programových bodů.

3. Jsme odpovědní hospodáři.

Kdybychom se chtěli dělat hezkými, máme k tomu každý den spoustu příležitostí. Zvýšit dotace všem našim kamarádům sportovcům, pořadatelům kulturních akcí nebo vyhovět všem žádostem, které chodí na město, by bylo tak jednoduché. Ale proto jste nás nezvolili. Někdo přece musí říkat, že prostředky města by se měly především investovat. Chceme-li mít opravené chodníky, funkční veřejné osvětlení a stavět více bytů, nemůžeme rozpočet města rozházet v hurá akcích. Každou
korunu máme jenom jednou. A buď ji prohýříme, nebo investujeme, abychom z ní v budoucnu měli koruny dvě.

4. Otevřeli jsme radnici.

Transparence! To je program, se kterým jsme vznikli, šli do voleb a který jsme prosazovali v opozici i v radniční koalici. V tuto chvíli máme městský rozpočet online, všechny smlouvy online, všechny faktury online. Vysíláme zastupitelstvo online. Otevřeli jsme radnici pro opozici, aby na rozdíl od nás, když jsme byli v opozici, měla o všem přehled, viděla do materiálů a mohla nabízet vlastní řešení. Otevřeli jsme i úřad pro občany. Nejnověji můžete po domluvě přijít si vyřizovat potřebné věci až do 18 hodin, což se hodí nám, kteří v době úředních hodin také pracujeme.

5. Nekrademe.

Myslím, že nám kritici mohou vyčítat leccos, ale opravdu ne to, že bychom šli do politiky zbohatnout. Jsme hrdí, že už 10 let fungujeme a nečelíme jedinému podezření z takového jednání. Privatizaci bytů pod cenou jsme kritizovali a neúčastnili se jí. Město tehdy přišlo o půl miliardy. Parkovací dům i krytý bazén už s takovými mimořádnými příjmy mohly stát. Nedohazujeme zakázky kamarádům, podnikatelé nám ani nezkoušejí volat. V dalším období budeme jednoznačně prosazovat aukce u prodejů i pronájmů. Prokazatelně tím získáme vyšší výnosy než právem zpochybňovanou obálkovou metodou.

6. Pracujeme již 10 let.

Komunální volby jsou přehlídkou figurek, o kterých sice tři a půl roku neslyšíte, ale kteří Vám těsně před volbami slíbí cokoliv a prodají vlastní babičku za židli v zastupitelstvu. My se scházíme každý týden už deset let. Jdeme do třetích voleb a nabízíme opravdu promyšlená a vydiskutovaná řešení pro město. Známe do detailu problémy jednotlivých lokalit, před čtyřmi lety jsme jako jediní nabídli konkrétní program pro každou městskou část. Dělali jsme to, děláme to, budeme to dělat. Máme klíč k lepšímu Znojmu v celé jeho kráse.

7. Máme plán do poloviny století.

Za každým úspěchem je řada jednání. Tato radnice vládne teprve rok a půl, ale už se nám podařily získat dvě významné dotace. 90 milionů na bazén a 60 milionů na jízdárnu Louckého kláštera. Takové dotace sem z kraje ani od státu nepřišly přes 10 let! Pokud chcete, abychom nadále jednali s vládou, Jihomoravským krajem a pracovali na zkrášlování a bohatnutí Znojma, podpořte nás 23. a 24. září svým hlasem.

8. V dobrém i ve zlém.

Nekandidujeme na jedno volební období. Se Znojmem máme velké plány. My jsme PRO ZNOJMO, stabilní tým, který Znojmem žije, dýchá pro něj a který v politice není pro osobní cíle, ale pro zlepšování města pro nás a naše děti. V opozici nebo na radnici. V časech dobrých i zlých. Pro Vás a PRO ZNOJMO.

Jakub Krainer

Předseda OS STAN Znojemsko

Předseda OS STAN Znojemsko