TUČNÉ ODMĚNY PRO NOVÉ ČLENY VEDENÍ MĚSTA ZA SPD A SVOBODNÉ

autor: | 3. 11. 2022 | Z radnice

V předvolební kampani v ulicích Znojma jsme se čas od času setkávali s pomluvou, kterou šířili naši protivníci z řad SPD a Svobodných („Znojmáků“). Naši zastupitelé PRO ZNOJMO se prý „nechali koupit Groisem“ a brali na radnici „nehorázné sumy“. Byla to pochopitelně lež, ale co už, předvolební kampaně přinášejí mnohé podpásovky…

Při pondělním ustavujícím zasedání nového znojemského zastupitelstva jsme se ale nestačili divit, když titíž lidé, šířící často jen závist a pomluvy, bez jakéhokoli uzardění navrhli sami pro sebe historicky rekordní částky odměn. A to ve světle rekordní covidové a válečné inflace, která bude mít velký dopad na rozpočet města….

Dva uvolnění funkcionáři u vítězného hnutí ANO jsou podle našeho názoru v pořádku, neboť mají velký klub 10 zastupitelů a mají právo na silné zastoupení ve vedení radnice. Co však už v pořádku není, je „výdělek“ zbývajících subjektů ve vedení. SPD Okamurovci s 4 zastupiteli si sáhli rovnou na dvě uvolněné funkce: místostarostka Svedíková-Vávrová bude pobírat měsíčně 75.343 Kč a její kolegyně radní Šalomonová, i když pobírá již starobní penzi, bude mít „slušný“ měsíční přivýdělek ve výši 66.782 Kč!!! Neskromnými rekordmany budou rovněž Svobodní – „Znojmáci“, kteří s pouhými dvěma zastupiteli (B. Beranová, B. Bartas) budou dohromady pobírat 85.617 Kč měsíčně!

Na obrázku najdete srovnávací přehled odměn členům městské rady a vedení města v přepočtu na jednoho zastupitele. Závěr nechť si každý čtenář učiní sám.

Pro Znojmo